Očima devítky 30.7. 2010

04.08.2010 17:17


Na prahu nové sezony bych se rád na tomto místě ještě vrátil k té předchozí,která byla v mnoha ohledech zajímavá.

Hlavním jejím motivem totiž byla změna trenéra našeho týmu.Kouč se navíc během sezony měnil hned dvakrát.Nejprve po několika odehraných kolech u mužstva nenadále skončil dlouholetý trenér Libor Odstrčil.Byl to hodně nečekaný krok.Nestává se  často,že trenér odchází v rozehrané soutěži.Tým se s tím ale vypořádal vcelku dobře.Dokonce v následujícím kole pod vedením předsedy FO p.Jančáře naplno bodoval na hřišti Mladcové.Mužstvo poté jako hrající trenér převzal zkušený brankář Dušan Konečný.I přes tyto peripetie jsme podzim odehráli se ziskem 16 bodů a skončili jsme na 8 místě velmi vyrovnané soutěže.Právě ohromná vyrovnanost byla hlavní motivem celé soutěže až do jejího konce.Mužstva měla mezi sebou jen minimální rozdíly,a každé větší zaváhání bylo v tabulce znát.V každém kole se hrálo o důležité body a bylo to v mnoha případech náročné na psychiku.

A do takto rozehrané soutěže vstoupil v zimní přestávce  jako nový trenér mužstva jeho někdejší hráč a poslední době trenér mládežnických týmů Uh. Brodu Pavel Ficenc.

Ukázal se jako velmi náročný a tvrdý trenér,který dbá na dobrou disciplínu a morálku mužstva.Zároveň ale i jako dobrý motivátor a trenér který stojí za svým týmem a věří mu.

Pod novým koučem proběhla dobrá zimní příprava,ze které jsme hlavně na konci sezony a na konci zápásu těžili.Bylo vidět,že tým má dobrou kondici.

Na hřišti se nám dařilo především doma,uhráli jsme tam drtivou většinu bodů.Na domácí půdě jsme až na malé výjimky soupeře dokázali přehrát a hlavně dávat branky.Daleko horší to bylo na hřištích soupeřů.Tam jsme na jaro podávali ze začátku mizerné výkony,zlepšilo se to až na konci soutěže.A vyvrcholilo čtyřbrankovou výhrou v Prakšicích.

Nakonec s toho pramenilo deváté místo v tabulce.O vyrovnanosti soutěže hovoří,že pouhé dvě výhry navíc by nám přinesly lichotivé páté místo.

1.A třída se čím dál tím více vyrovnává,slabší mužstva v posledních letech sestoupila,v soutěži se objevily některé ambiciozní týmy.Nastávající sezona bude v tomto ohledu určitě velmi náročná, mužstvo musí od začátku šlapat naplno.Kvalitu na to určitě má,jen to prodat na hřišti.

V následující sezoně už u toho v Újezdci nebudou dlouholetí hráči Dušan Konečný a Miroslav Mikliš,kteří odešli do Bojkovic ,respektive Nezdenic.

 

Tak ať to našemu týmu v nové sezoně šlape!!!

 

Zpět